متون عمومي
1397/10/21 جمعه
1397/10/21 جمعه
1397/10/20 پنجشنبه
















در آستانه هفته کتاب صورت پذیرفت؛ دیدار نماینده مجلس با جمعی از کتابداران استان البرز در آستانه بیست و هشتمین دوره هفته کتاب، نماینده مجلس با حضور در کتابخانه عمومی امیرکبیر با نمایندگان کتابداران استان دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان البرز، در آستانه هفته کتاب، علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس یازدهم با حضور در کتابخانه عمومی امیرکبیر کرج، ضمن بازدید از بخش‌های مختلف کتابخانه با هادی آشتیانی، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان و چند نفر از نمایندگان کتابداران دیدار و گفتگو کرد.

علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی در این جلسه ضمن تبریک پیشاپیش هفته کتاب بیان داشت: در رابطه با کتاب همین بس که رسولانی بوده‌اند که فراخور زمان خود معجزاتی داشته اند، والاترین این معجزات، معجزه پیامبر ختمی مرتبت محمدمصطفی(ص) بود که نشان از اهمیت جایگاه این معجزه از منظر خدا دارد.  فعالان عرصه کتاب باید قدر کاری را که انجام می دهند بدانند، از همینرو، واجب دیدیم که در فضای کتابخانه خدمت شما کتابداران عزیز برسیم و در آستانه هفته کتاب از زحمات شما عزیزان تقدیر نماییم.

وی در ادامه بیان داشت: با نگاه عمیق مطلعاتی و تاریخی به نهضت امام خمینی(ره) نیز، خواهید دید که این انقلاب با قیام مسلحانه به اهداف خود نرسیده، آنچه موجب توفیق این راه شد، انقلاب اندیشه و فکر بود، مردم با مطالعه بیانیه‌ها و شنیدن سخنرانی‌های حضرت امام(ره)، به بینش و آگاهی رسیدند و سرنوشتشان را تغییر دادند. امام فرموده بود: مساجد سنگرند، آن‌هایی که در آن دوران بودند بخوبی به یاد دارند که یکی از فعالیت‌های پرطرفدار در این اماکن، فعالیت‌های مربوط به بخش کتابخانه‌ی مساجد بود.

نماینده مجلس افزود: بعضی وقتها، یک کتابخانه هرچند کوچک و یا حتی غیرررسمی عملکردش بقدری خوب و مفید است که میتواند افراد بسیاری را جذب کند نباید از این فضاها غافل شد. باید برنامه‌های کتابخانه‌ها به سمتی برود که افراد در فضای کتابخانه احساس راحتی و علاقه‌مندی داشته باشند.

عباسی گفت: بنظر می‌رسد اهمیت رسالت کتابخانه‌ها که در واقع ترویج فرهنگ کتابخوانی است به درستی درک نشده است چراکه حمایت‌ها و همراهی‌ها با این مجموعه فرهنگی نشان می‌دهد هنوز ضرورت این امر در توسعه پایدار و ارتقاء سطح فرهنگی استان نتوانسته جزو اولویت‌ها باشد.

وی تاکید کرد: متاسفانه استان البرز علیرغم همجواری نزدیک با استان تهران، به لحاظ برخی از سرانه‌ها و زیرساخت‌ها دارای مشکلات اساسی است و این موضوع در سرانه‌ی فضاهای کتابخانه ای نیز مشهود است. این استان به خاطر مهاجرپذیری بالا در برخی مناطق دارای تراکم جمعیتی بالایی است که البته زیرساخت ها همراستا با این گسترش جمعیتی نبوده و در نتیجه این مناطق به شدت با معضلات اجتماعی و کمبود فضاهای فرهنگی مناسب مواجه هستند و اصلاح این شرایط نیازمند همراهی و همدلی همه دغدغه‌مندان استان است.

 هادی آشتیانی، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت سرانه فضاهای کتابخانه‌ای در استان اظهار داشت: فضاهای کتابخانه‌ای در البرز متناسب با جمعیت بالای این استان نیست. در استان چندین پروژه نیمه تمام و متوقف شده وجود دارد که امیدواریم با تامین اعتبار مناسب و  حمایت خیّرین کتابخانه‌ساز بتوانیم در اسرع وقت آن‌ها را تکمیل و به مجموعه کتابخانه‌ها ملحق کنیم.

آشتیانی همچنین با بیان ضرورت وجود کتابخانه مرکزی در استان بیان داشت: این پروژه نیز باوجود کلنگ‌زنی در سال گذشته و تعهد ساخت آن طی 24 ماه علیرغم شروع خوبی که داشت، تاکنون نتوانسته در ریل زمانی تعیین شده حرکت کند، این پروژه یک مطالبه عمومی و کتابخانه‌ای با بهترین امکانات و استانداردهای ملی است که در صورت تکمیل می‌تواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای مطالعاتی و کتابخوانی استان باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: در شهرستان فردیس ما دو پروژه کتابخانه‌ای داریم که در هفته کتاب افتتاح خواهد شد، کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان که برای اولین بار در استان راه‌اندازی می‌شود و امیدواریم فتح باب خوبی برای ایجاد چنین کتابخانه‌هایی در سراسر استان نیز گردد و دیگری نیز کتابخانه عمومی المهدی(عج) است.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی همچنین به بحث ارتقاء کیفی خدمات کتابخانه‌ای نیز پرداخت و افزود: آنچه ما امروز مصرانه پیگیر آن هستیم، بالابردن کیفیت فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی کتابخوانی است تا با فرهنگ‌سازی درست در برنامه‌ای میان مدت و بلند مدت بتوانیم نسلی کتابخوان و علاقه‌مند به مطالعه را به جامعه عرضه کنیم. برای همین منظور نیز رایزنی‌هایی با صدا و سیمای کشور برای تولید برنامه‌های کودک با محوریت کتاب داشته‌ایم که امیدواریم اتفاقاتی خوبی در این زمینه رقم بخورد.

آشتیانی در ادامه ضمن تقدیر از زحمات کتابداران بیان داشت: برای رسیدن به اهداف کتابخانه‌های عمومی، امروزه و با وجود شرایط کرونایی، بیشتر زحمات به دوش کتابدارانی است که تمام توان خود را برای حضور اثرگذار در فضای مجازی دارند و همچنان ارتباط خود را با مخاطبان حفظ میکنند. فعالیت‌هایی که از نشست‌کتابخوان در فضای اسکای‌روم تا معرفی و نقد کتاب و قصه‌گویی و شعرخوانی برای کودکان در صفحات مجازی کتابخانه‌ها را شامل می‌گردد.

وی خاطرنشان شد: مطالعات نشان می‌دهد در همین اوضاع کرونایی، مردم کشورهای پیشرفته، بیشتر اطلاعات و آموزش‌های خود را برای مقابله با این ویروس از کتابخانه‌های عمومی دریافت کرده‌اند و این نشان میدهد که در کشورهای پیشرفته کتابخانه‌ها‌ به عنوان یک پایگاه فعال اجتماعی جایگاه خود را دارند و نقش‌آفرین هستند.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی در خاتمه ابرازی امیدواری کرد، این دیدار هرچند کوتاه و محدود، بتواند نقطه عطفی برای ایجاد ارتباطات و تعاملات بیشتر قشر کتابخوان با نمایندگان مردم و پیگیری مطالبات علاقه‌مندان این حوزه باشد.
 
گفتنی است این جلسه جهت رعایت پروتکل‌های بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا، با فاصله‌گذاری اجتماعی مناسب و با حضور تعداد محدودی از کتابداران، در فضای بزرگ سالن اجتماعات این کتابخانه برگزار شد.
 
 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
 [PageVisit]